Her har vi satt opp noen spørsmål og svar, slik at du skal kunne navigere deg lettere igjennom alle ord og utrykk som blir brukt i forbindelse med blekkpatroner og annet aktuelt materiell som omhandler frankering.

Om Frankeringsrekvisita:
Frankeringsrekvisita er en totalleverandør av rekvisita til frankeringsmaskiner. Vårt mål er å gi kunden personlig service, rask levering og et førsteklasses produkt til meget konkurranse dyktige priser. Vi har mange års erfaring i post- og papirbehandlingsbransjen. Som første firma i Norden kan vi tilby et full sortiment av kompatible blekkpatroner, fargebånd etiketter og forseglingsveske til alle maskiner og modeller til Pitney Bowes, Neopost og Francotyp Postalia.

Hva er en «kompatibel» blekkpatron/fargebånd?
En kompatibelt blekkpatron/fargebånd er en blekkpatron/fargebånd laget av en annen produsent en original produsenten. Kvaliteten for Frankeringsrekvisitas blekkpatron/fargebånd er den samme eller bedre enn den originale.

Hva er en «remanufactured» blekkpatron?
En remanufactured blekkpatron er en «original» blekkpatron som er brukt fra før.
Blekkpatronene gjennomgår en nøye utvelgelse, og blir deretter rengjort og spylt med et deionisert rengjøringsmiddel. Så for å avslutte rengjøringen legges blekkpatronene i en sentrifuge som sørger for at det ikke er noen partikler eller blekkrester igjen, noe som resulterer i en helt ren blekkpatron.
Det siste trinnet er å fylle patronene med riktig volum av spesialutviklet blekk.
Blekkpatronene blir så grundig testet for å sikre att riktig gjennomstrømningshastighet, tørketid, farge og tetthet gjør at du som kunde er garantert att riktig antall trykk du får, er lik eller høyere enn maskinprodusentens spesifikasjoner.

Hva er en «refilled» blekkpatron?
En etterfylt «refilled» blekkpatron er ingenting mer enn det. En refiller vil bare injisere det de anser som «nok» blekk inn i en allerede brukt, og «skitten» patron, og deretter pakke patronen klar for salg. Denne lavbudsjett tilnærmingen kan forårsake en rekke problemer. Derfor vil ingen seriøs forhandler anbefale deg og bruke dette på grunn av dårlig kvalitet og ytelse knyttet til dem.

Kan produsenten av frankeringsmaskinen nekte meg garanti/service på maskinen min hvis jeg bruker en «kompatibel» blekkpatron/fargekassett i min maskin?
Svaret er nei.

Her er uttalelsen til forbrukerrådet i forbindelse med dette spørsmålet helt tilbake i 2005:

På generelt grunnlag kan jeg si at hvis de (leverandøren) har en klausul i avtalen som tvinger kunden til å kjøpe påfyll fra leverandøren, og «straffer» dem som kjøper fra andre, vil det være urimelig overfor forbrukeren og konkurransebegrensende. Og dermed i strid med konkurranseloven, sier Jon-Andreas Lange i Forbrukerrådet. Dersom forbrukeren kjøper uoriginale blekkpatroner som er tilpasset skriveren, skal ikke det gå ut over forbrukerens rettigheter hvis det oppstår problemer med skriveren. Lange er svært skeptisk til at leverandører og selgere går ut med en slik trussel.
Ifølge ham vil ikke slike klausuler frata kundene rettigheter etter forbrukerkjøpsloven – som reparasjoner, prisavslag eller heving av kjøp ved feil på produktet. Norge fikk i 2004 en ny konkurranselov basert på EUs konkurranseregler. Ved lignende saker i Europa er det praksis for at denne typen klausuler ikke godtas. At konkurransen fungerer godt, er viktig for forbrukerne og et prioritert område for konkurransetilsynet.

Blått blekk?
Posten Norge går over til å bruke blått blekk, det er ikke fastsatt noen endelig dato når byttet skal skje. Frankeringsrekvisita har i likhet med maskinprodusentene, begynt å sende ut blått blekk til flere av modellene.

Hva slags blekkpatroner selger Frankeringsrevisita?
Frankeringsrekvisita selger kun kompatible blekkpatroner/fargebånd. Våre blekkpatroner/fargebånd blir produsert i EU etter ISO 9001 og ISO 14001 standarden.

Pitney Bowes, Neopost, Francotyp Postalia og Frama er egene varemerker og tilhører deres respektive eiere, disse brukes kun til beskrivende formål på denne siden.